Microsoft Access; uw applicatie binnen Microsoft Office

Microsoft Access is de “rapid application development” database omgeving van Microsoft Office. Als u zoekt naar een maatwerk oplossing voor uw IT vraagstuk dan kunt u Access zeker overwegen. Access is beschikbaar sinds 1991 en Microsoft ontwikkelt actief verder. Uw Access oplossing is dus toekomst bestendig. De meest recente versie is Access 365.

Microsoft Access verbindt bedrijfsgegevens met o.a. Outlook, Word en Excel, waardoor met een druk op de knop documenten kunnen worden samengesteld. Dit kunnen ook documenten op SharePoint of OneDrive zijn. Microsoft werkt aan een integratie met Microsoft Graph, waarmee Access bij alle informatie kan die u in Microsoft 365 opbouwt. 

Het grote voordeel van Access is dat er tegen relatief lage kosten een maatwerk applicatie kan worden gemaakt. Deze kan opgeschaald worden voor elk type gebruik, zowel in complexiteit van de front-end als in de back-end met SQL server integratie. Combineer een gebruiksvriendelijke Access kantoor interface met een maatwerk web frontend om derden toegang te geven tot je gegevens.

Tielkes Technical Services verzorgt ontwikkeling en onderhoud van Microsoft Access applicaties. Van simpele “standaard” databases tot complexe interactieve formulieren. Opschalen naar SQL server, ontsluiting naar het web, of naar SharePoint. Integratie met andere systemen, UBL facturen, XML.